Το ιστορικό της ιστοσελίδας αυτής

Η απουσία μου από την Ελλάδα για πάνω από 25 χρόνια και οι επαγγελματικές μου υποχρεώσεις ανά την υφήλιο, δεν κατόρθωσαν να βγάλουν από την καρδιά μου το χωριό του πατέρα μου, εκεί που είναι οι ρίζες μου. Αν και γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα, στα βιογραφικά μου αναφέρω πάντα με καμάρι τη Λαστριανή μου καταγωγή.
Οι επισκέψεις μου στο χωριό, όλα αυτά τα χρόνια, ήταν σποραδικές και είχαν χαρακτήρα "προσκυνήματος". Να πάρω δύναμη και "φόρα", όπως συχνά έγραφε και ο Καζατζάκης.

Πριν από τρία χρόνια συνέπεσε να βρίσκομαι στην Αθήνα όταν έγινε το κόψιμο της πίτας του Συλλόγου Λαστριανών στη "Πραισό". Υποσχέθηκα τότε να παρουσιάσω το χωριό μας, τους ανθρώπους του και το πνεύμα τους στο διαδίκτυο και έφτιαξα μια ιστοσελίδα για τη Λάστρο μας στο geocities.
Η απήχηση ήταν ελάχιστη, αν και πληροφόρησα σχετικά όσους μπορούσα. Λίγο αργότερα μαθαίνω για την "ύπνωση" του Συλλόγου στην Αθήνα, για λόγους που δεν κατόρθωσα να διασταυρώσω..!

Τον Ιούλιο του 2003 με την ευκαιρία του γάμου της ξαδέρφης μου Πελίνας του Λευτέρη Πετράκη στη Λάστρο (19 Ιουλίου) βρίσκομαι πάλι για λίγες μέρες στο χωριό.
Η καρδιά μου ξαναχτυπά δυνατά. Ξανασμίγω με παλιούς παιδικούς φίλους και ξαναγίνομαι κοπέλι. Μαζί με την αγάπη μου για το χωριό, κουβαλώ και πολλά όνειρα..!

Μια ευχή και συγχρόνως μια έκκληση: Ελάτε να αναστήσουμε πάλι τον Σύλλογο στην Αθήνα. Είναι κρίμα να αδρανεί το Πνευματικό δυναμικό της Λάστρου, που τόσα πολλά έχει να προσφέρει όχι μόνο στο χωριό, αλλά πολύ ευρύτερα..!
Φτιάχνω για το σκοπό αυτό τη σελίδα αυτή και τη χαρίζω σε όλους τους Λαστριανούς για να έχουμε εντελώς δικό μας "χωράφι" στο διαδίκτυο, αποφεύγοντας τις άσκοπες διαφημίσεις τρίτων, που αφ' ενός καθυστερούν το "κατέβασμα" (download), αφ' ετέρου καταλαμβάνουν πολύτιμο χώρο στην οθόνη μας.

Για τους γνώστες του διαδικτύου:
Διακομιστής (Server) ης ιστοσελίδας μας είναι ο www.1und1.com και βρίσκεται στη Γερμανία.

Με αδερφικούς χαιρετισμούς σε όλους

Ζάχος Τερζάκης
(4 Αυγούστου 2003)
  info@lastros.net