Ν Ε Α

Αδελφότητα Λαστριανών         Ιστορικό της ιστοσελίδας
Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Νίκου Ζερβονικολάκη με ενδιαφέρουσες δημοσιεύσεις...!
http://zervonikolakis.lastros.net

Η ΛΑΣΤΡΟΣ ΣΤΑ ΧΙΟΝΙΑ...!!!

  ... Ο χιονιάς των τελευταίων ημερών έφτασε και στο χωριό μας. Οι παλιότεροι δεν θυμούνται τόσο χιόνι εδώ και 60 χρόνια. Μερικοί τον συγκρίνουν με κάποιον χιονιά του 1944. Το ύψος του χιονιού σε επίπεδες ανοιχτές επιφάνειες έφτασε τα 40 εκατοστά και στις γωνιές που σώρευε από τον αέρα και σε 60.
Μαράζι τό 'χα να πατήσω χιόνι στα σοκάκια του χωριού μας. Το 'βλεπα μόνο στο Σπαθί και την Ασκορδαλιά κι αυτό όχι κάθε χειμώνα. Ευτυχώς το αξιώθηκα. Πρόλαβα οριακά την Παρασκευή το απόγευμα και πήγα πριν κλείσουν οι δρόμοι.
Έβγαλα πολλές φωτογραφίες. Στη LASTRO έβαλα 55, ...
Εδώ διάλεξα να σας στείλω, χιονισμένα, τα ίδια σοκάκια που υπάρχουν με καλοκαιρινές φωτογραφίες στη lastros.net. Μόνο η γωνία ή η απόσταση λήψης διαφέρει λίγο. (Δεν έχω αντίστοιχη μόνο για την 5η φωτο). Επίζω μόνο να αναγνωρίζονται.
Φιλιά και χαιρετίσματα σε δικούς και φίλους.
 
        Μάνος τση Βιχτωρίας   (16.2.2004)
 

 

 

 

 

 

 
Μάνο, σε ευχαριστούμε πολύ για τις καταπληκτικές σου φωτογραφίες..!

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΣΤΙΣ 14. ΜΑΡΤΙΟΥ 2004 ..!

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΑΣΤΡΙΑΝΟΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΝ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ, ΧΩΡΙΑΝΟΥΣ, ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΜΑΣ. ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΝΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΕΛΕΧΩΣΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ. ΟΣΟΙ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΦΘΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΑΣ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΕΝΑ ΑΠΛΟ E-MAIL Ε ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ, ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΙ ΤΗΛΕΦΩΝΟ, ΤΟ ΑΡΓΟΤΕΡΟ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 9. ΜΑΡΤΙΟΥ.
 
Το δικαίωμα εγγραφής στην Αδελφότητα θα είναι μέχρι τις αρχαιρεσίες μόνο 5 Ευρώ.
 
Η προσαρμογή της ετήσιας συνδρομής θα γίνει από τη Γενική Συνέλευση στις 14. Μαρτίου.
 
Κάθε Τρίτη μετά τις 7:00 μ.μ. θα σας περιμένει κάποιος στο Γραφείο μας, οδός Πειραιώς 6, Ομόνοια, δίπλα στο ΜΕΤΡΟ, τον Ηλεκτρικο και τα Τρόλεϋ, στον 7ο όροφο, γραφείο 5, για να πιούμε μια τσικουδιά και να τα πούμε. Συνδοιάστε μια επίσκεψη στα μαγαζιά με την ευκαιρία των εκπτώσεων...! Καλωσορίζουμε ιδιαίτερα τους νέους και τις νέες της Λάστρου, τους φίλους και τις φίλες, που ήδη εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους και τη διάθεσή τους να δραστηριοποιηθούν και σαν μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου. Το τηλέφωνο του προσωρινού Προέδρου Ζάχου Τερζάκη είναι   6945075471.

 

ΤΑ ΛΑΣΤΡΙΑΝΑ ΝΕΑ
Στη ντουλάπα και στο πάτωμα του Γραφείου μας βρίσκονται στοιβαγμένα πιθανόν όλα τα παλαιά τεύχη της εφημερίδας μας "Λαστριανά Νέα". Ο εκδότης της εφημερίδας μας Στέλιος Φραγκούλης μας είπε, ότι από τότε που καταργήθηκαν οι Κοινότητες τα προβλήματα έχουν μετατεθεί στο Δήμο Σητείας. Τα μόνα λιγοστά νέα θα ήταν μόνο κάποια σπάνια κοινωνικά. Έτσι η συνέχιση της έκδοσής της δεν θα είχε πλέον κανένα νόημα. Ωστόσο στα τεύχη αυτά υπάρχουν πραγματικοί θησαυροί, ιστορικά ντοκουμέντα, λογοτεχνικά, ιστορίες κ.α. που είναι κρίμα να πάνε χαμένοι.
Ζητούνται εθελοντές, που θα βοηθήσουν στο συγύρισμα και τη ταξινόμησή τους. Όποιοι διαθέτουν τις γνώσεις θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην ηλεκτρονική μεταγραφή των κυριοτέρων άρθρων τους. Θα μπορέσουμε αργότερα να εκδώσουμε ένα CD-ROM και να διαφυλάξουμε αυτούς τους θησαυρούς.

 

ΤΟ ΚΟΨΙΜΟ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ
Σε χαρούμενη ατμόσφαιρα έγινε και το κόψιμο της πρωτοχρονιάτικης πίτας. Το φλουρί έπεσε στην κα. Δέσποινα Λιακοπούλου. Η κυρία Σοφία από την "ΠΡΑΙΣΟ" ετοίμασε τα καταπληκτικά της παραδοσιακά μεζεδάκια (λαντουριστό ντάκο, χοχλιούς, ντολμαδάκια, χόντρος, ζύγαλο, πίτες με μέλι κλπ) για να πιούμε τα ρακάκια και το κρασάκι μας και να ευχηθούμε σε όλους, παρόντες και απόντες, μια ευλογημένη και χαρούμενη Χρονιά.
Ευελπιστούμε να κάνουμε τέτοιες συναντήσεις συχνότερα. Το κυριότερο, να γνωριστούμε περισσότερο και να συσφίγξουμε τις σχέσεις μας.
  info@lastros.net

      Τελευταία ενημέρωση: 16. Φεβρουαρίου 2004